Cursos d'estiu 2017

"Construint mirades. Accions per la interacció". Cicle de conferències en el marc de l'INSÒLIT - Festival d'Intervencions Efímeres als Patis de Palma

This language version doesn't exist

El cicle de conferències s’emmarca en l’Insòlit, un festival d’intervencions efímeres als patis de Palma que proposa promoure el ric patrimoni existent a través d’accions creatives efímeres. Aquest festival, que se celebrarà del 12 al 16 de juliol, neix de la voluntat de posar en relació tres aspectes clau al nostre territori: la cultura, el patrimoni i la creativitat, focalitzant la seva acció a la ciutat de Palma, al nucli antic, on convergeixen aquests tres factors.

Així doncs, aquest cicle de conferències dirigit a tots els públics té com a objectiu la reflexió sobre el territori i la creativitat, sobre el lligam entre la nostra terra i la cultura, no com un mer teló de fons, sinó des d’un punt de vista proactiu, on patrimoni i territori esdevenen ingredients essencials del projecte.

Data

El dijous 13 i el divendres 14 de juliol de 2017

Hora

De 18 a 20.30 hores

Lloc

Edifici Sa Riera. Sala d'actes i pati

Programa

Dijous, 13 de juliol de 2017

ANHELS D'INTERACCIÓ

18 h         Inauguració.  Hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la doctora Joana M. Seguí, i l’arquitecte i organitzador de l’Insòlit Festival, Erik Herrera.

18.15 h    La bellesa de l’imperfecte. Dr. Joan Muñoz. Àrea de Construccions Arq. UIB (sala d’actes). L’empremta del pas del temps en l’edificació. Reflexions al voltant de la rehabilitació.

19 h         Intervencions efímeres. Insòlit 2017 (sala d’actes). Dos dels equips autors participants a la primera edició de l’Insòlit explicaran les seves intervencions.

19.40 h     La poètica del sabor. Andreu Genestra, cuiner, i Concha Vidal, performer (pati de Sa Riera). Dues disciplines marcades per la recerca de la construcció de moments interaccionen i es donen la mà per generar un espai vivencial compartit. Una peça de gastroperformance que tindrà lloc en viu.

Divendres, 14 de juliol de 2017

INTERACCIONS CONSTRUÏDES

18 h          Arquitectures arrelades. AULETS. Francisco Cifuentes i Sebastià Martorell, arquitectes (sala d’actes). Visió i concepció d’una manera de fer arquitectures connectades materialment i culturalment al territori que els fa de suport. Un procés creatiu narrat.

19 h          Intervencions efímeres. Insòlit 2017 (sala d’actes). Dos dels autors participants a la primera edició de l’Insòlit explicaran les seves intervencions.

19.40 h     Escenografies d’un instant capturat. Nando Esteva, fotògraf (sala d’actes. Moments captats, fotografia construïda, sensacions fixades..., secrets darrere la mirada.

20.30 h     Cloenda i concert

Inscripcions

Activitat gratuïta, prèvia inscripció (nom, llinatges i número de DNI) al correu electrònic sac@uib.cat.

Organitzen